Szpinak w sosie śmietanowym
1 / 1 Zdjęcie:  ElaiWlodek
Następne

Szpinak w sosie śmietanowym

Szpinak duszony w śmietanie jest wspaniałym dodatkiem do obiadu. Można go podawać do ziemniaków, makaronu, a dla wielbicieli to nawet samodzielne danie!

Składniki

ilość porcji: 3 

  • 200 g szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 17min. 

  1. Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę.
  2. Na patelni odparować szpinak z nadmiaru wody. Dodać śmietanę i dusić na mały ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie