Szpinak w sosie śmietanowym

    Szpinak w sosie śmietanowym

    1polubienie
    17min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Szpinak duszony w śmietanie jest wspaniałym dodatkiem do obiadu. Można go podawać do ziemniaków, makaronu, a dla wielbicieli to nawet samodzielne danie!

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 200 g szpinaku mrożonego
    • 3 łyżki śmietany 18%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 17min. 

    1. Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę.
    2. Na patelni odparować szpinak z nadmiaru wody. Dodać śmietanę i dusić na mały ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis