Szpinak w sosie śmietanowym

Szpinak duszony w śmietanie jest wspaniałym dodatkiem do obiadu. Można go podawać do ziemniaków, makaronu, a dla wielbicieli to nawet samodzielne danie!

Składniki

ilość porcji: 3 

  • 200 g szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 17min. 

  1. Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę.
  2. Na patelni odparować szpinak z nadmiaru wody. Dodać śmietanę i dusić na mały ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie