Kotlety ze szpinaku z jajkiem

    Kotlety ze szpinaku z jajkiem

    12polubień
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Smaczny sposób na szpinak. To dobre kotlety dla wegetarian, smakują też dzieciom - więc jest to dobry sposób na przemycenie im porcji warzyw!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 jajka
    • 200 g szpinaku (może być mrożony)
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 łyżka masła
    • sól i pieprz do smaku
    • bułka tarta do obtoczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jedno jajko ugotować na twardo. Obrać i posiekać.
    2. Mrożony szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę.
    3. Na patelni odparować mrożony szpinak (jeśli używamy świeżego to dusić tylko przez minutę). Dodać czosnek, masło i posiekane jajko, wymieszać i chwilę poddusić. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Z masy formować kotlety. Jajko roztrzepać w miseczce i obtaczać w nim kotlety, a następnie panierować je w bułce tartej.
    5. Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut, w międzyczasie odwracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis