Krewetki smażone w cieście

    Krewetki smażone w cieście

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Coś dla miłośników krewetek. Pyszna przekąska, którą się szybko przygotowuje. Takie krewetki można podać jako dodatek do obiadu albo do sałatki.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 200 g krewetek królewskich
    • 5 łyżek mąki
    • 1 jajko
    • sól do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Krewetki oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
    2. W miseczce wymieszać jajko z mąką i solą. Maczać krewetki.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć krewetki przez 10 minut, w międzyczasie odwracając na drugą stronę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis