Smażone krewetki królewskie z czosnkiem

    Smażone krewetki królewskie z czosnkiem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 14 osób

    Proste, szybkie i smaczne. Krewetki smażone saute (bez panierki) w czosnku - dobre do sałatki i jako dodatek do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 150 g krewetek
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • sól do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Krewetki oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć czosnek. Dodać krewetki i smażyć przez 8-10 minut, w międzyczasie odwracając. Pod koniec smażenia posolić. Od razu podawać.

    rada

    Mniejsze krewetki należy smażyć krócej - żeby nie były gumowate. Wystarczy 3-5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Całkiem dobry, bo jednak nie mogę napisać, że świetny w Samui trochę inaczej smakowały. No czegoś brakuje, ale nie czarujmy się pewnie Tajscy kucharze mają swoje słodkie tajemnice. - 11 gru 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis