Drobiowe roladki z salami

    Drobiowe roladki z salami

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 6 osób

    Smaczne roladki z kurczaka faszerowane serem żółtym i salami. Piecze się je w piekarniku dlatego nie są takie tłuste jak smażone.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 podwójna pierś z kurczaka
    • 4 plastry salami
    • 4 plastry sera żółtego
    • przyprawa do kurczaka (do smaku)
    • pieprz (do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
    2. Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie części i każdą przekroić jeszcze na pół.
    3. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na płat. Oprószyć przyprawą do kurczaka.
    4. Na każdym płacie ułożyć po 1 plasterku salami i sera, zwinąć w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwijały.
    5. Roladki układać na blaszce wyłożonej folią, oprószyć pieprzem.
    6. Piec przez 20-25 minut, aż się zrumienią, w trakcie odwracając raz.

    rada

    Roladki przed pieczeniem można obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis