Jabłka smażone w cieście

    Jabłka smażone w cieście

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Smażone jabłka dobre na podwieczorek - to zdrowa alternatywa dla batoników albo czipsów - bardzo smakują dzieciom.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jabłka
    • 150 g mąki pszennej
    • 1 jajko
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plastry.
    2. Mąkę wymieszać z jajkiem na gładko. Plastry jabłka obtaczać w tym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis