Śledzie garnirowane

    Śledzie garnirowane

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Sałatka ze śledziami, z dodatkiem marynowanych grzybków, korniszonów i gotowanej marchewki. Idealna na ostatki!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 filety śledziowe
    • 30 g grzybków marynowanych
    • 30 g korniszonów
    • 1 marchewka, ugotowana w całości
    • 1 cebula
    • 1 ugotowane na twardo jajko
    • 2 łyżki oleju roślinnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jeśli śledzie są bardzo słone, wymoczyć je w mleku przez godzinę.
    2. Dwie połówki śledzia złożyć razem i pokroić na ukośne kawałki o szerokości 3 cm. Ułożyć na półmisku.
    3. Grzybki, korniszony, marchewkę, cebulę i jajko drobno posiekać. Wyłożyć na śledzie i polać olejem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis