Śledzie po japońsku

    Śledzie po japońsku

    9polubień
    20min.


    Zrobione przez 7 osób

    Smaczny i prosty przepis na śledzie. Matiasy są wymieszane z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym i doprawione sosem majonezowo-jogurtowym.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200 g filetów śledziowych
    • 2 cebule, posiekane
    • 1 ogórek kiszony, pokrojony w plasterki
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • Sos
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki śmietany
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 2 łyżki groszku konserwowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Śledzie pokroić w paski i ułożyć na półmisku. Na to położyć warstwę cebuli i ogórka. Jajka pokroić w ćwiartki i ułożyć na wierzchu.
    2. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać natkę i sosem polać śledzie. Wierzch posypać groszkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis