Śledzie po japońsku

9polubień
20min.


Zrobione przez 7 osób

Smaczny i prosty przepis na śledzie. Matiasy są wymieszane z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym i doprawione sosem majonezowo-jogurtowym.

Składniki
ilość porcji: 6 

  • 200 g filetów śledziowych
  • 2 cebule, posiekane
  • 1 ogórek kiszony, pokrojony w plasterki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Sos
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki groszku konserwowego

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Śledzie pokroić w paski i ułożyć na półmisku. Na to położyć warstwę cebuli i ogórka. Jajka pokroić w ćwiartki i ułożyć na wierzchu.
  2. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać natkę i sosem polać śledzie. Wierzch posypać groszkiem.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

damian2n
autor:
1

Proponuję autorowi przepisu poczytać jak robi się śledzie po japońsku, bo to co jest napisane, to z pewnością nie są to takie śledzie jak mówi tytuł. Albo zapraszam do siebie do restauracji na prawdziwe śledzie po japońsku. - 09 lut 2016

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie