Śledzie po japońsku

Smaczny i prosty przepis na śledzie. Matiasy są wymieszane z cebulą, jajkiem i ogórkiem kiszonym i doprawione sosem majonezowo-jogurtowym.

Składniki

ilość porcji: 6 

  • 200 g filetów śledziowych
  • 2 cebule, posiekane
  • 1 ogórek kiszony, pokrojony w plasterki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Sos
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki groszku konserwowego

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Śledzie pokroić w paski i ułożyć na półmisku. Na to położyć warstwę cebuli i ogórka. Jajka pokroić w ćwiartki i ułożyć na wierzchu.
  2. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać natkę i sosem polać śledzie. Wierzch posypać groszkiem.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie