Śledzie w śmietanie

    Śledzie w śmietanie

    8polubień
    1godz.20min.


    Zrobione przez 16 osób

    Tradycyjna sałatka śledziowa z dodatkiem śmietany, jabłka i cebuli. Smakuje tak dobrze, że lepiej zrobić jej więcej!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 płaty śledzi
    • 2 cebule
    • 3 jabłka
    • 1/2 szklanki śmietany
    • sól i cukier do smaku
    • 1 łyżeczka cytryny lub octu
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Jeśli śledzie są bardzo słone wymoczyć je w mleku przez godzinę.
    2. Śledzie pokroić na 2 cm kawałki i ułożyć w salaterce.
    3. Cebulę posiekać a jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem i cytryną. Wyłożyć na śledzie i posypać natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis