Ogórki z curry

    Ogórki z curry

    7polubień
    8godz.20min.


    Zrobione przez 17 osób

    Smaczny i orientalny sposób na ogórki. Ogórki z curry to hit sezonu - doskonałe na zimę, bo curry rozgrzewa organizm!

    Składniki
    ilość sztuk: 6 słoików 0,5 l

    • 5 kg ogórków
    • 7 cebul
    • 7 łyżeczek soli
    • 4 łyżki zielonego kopru
    • 4 łyżeczki mielonego pieprzu
    • 4 łyżeczki słodkiej papryki
    • 4 łyżeczki gorczycy
    • 4 łyżeczki curry
    • Zalewa
    • 3 szklanki cukru
    • 3 szklanki octu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +8godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 8godz.20min. 

    1. Ogórki pokroić w słupki, a cebulę w talarki. Wymieszać z solą i odstawić na całą noc.
    2. Ogórki odcisnąć i wymieszać pozostałymi przyprawami. Nakładać do słoików. Zalać zalewą, zakręcić słoiki i wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką.
    3. Wlać wody do 2/3 wysokości słoików. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Ostrożnie wyjąć słoiki i odstawić aby przestygły.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    zocha
    autor:
    6

    - - 28 lip 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis