Pasta z tuńczyka

    Pasta z tuńczyka

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszny sposób na pełnowartościowy lunch - tuńczyk z cebulką i ogórkiem kiszonym podany na ciemnym chlebie, udekorowany awokado i pomidorem.

    Fiola Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka tuńczyka, odsączonego z zalewy
    • 1/4 cebuli, posiekanej
    • 1 ogórek kiszony, posiekany
    • 1-2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • plasterki pomidora i awokado do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W miseczce rozdrobnić tuńczyka, dodać cebulę i ogórka, wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na kromki i dekorować plasterkami pomidora i awokado.

    rada

    Czasem do tej pasty dodaję rozgniecione widelcem, ugotowane na twardo jajko. Można wtedy dodać więcej majonezu, aby pasta nie była sucha.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis