Pasta serowa

    Pasta serowa

    10polubień
    35min.


    Zrobione przez 10 osób

    Prosta i smaczna pasta serowa z dodatkiem czosnku. Dobra do krakersów na imprezę. Można jej też użyć jako gęstego dipu i maczać w niej pałeczki warzywne (z marchewki, selera naciowego itp.).

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 150 g sera żółtego
    • 2-3 łyżki majonezu
    • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1-2 ząbki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ser zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach. Dodać majonez i jogurt (w proporcjach według uznania), aby powstała gęsta pasta.
    2. Czosnek wycisnąć przez praskę lub drobno posiekać, wymieszać z pastą. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    0

    - - 24 paź 2015

    apfel
    autor:
    0

    Bardzo dobra pasta, zwłaszcza na drugi dzień. Ja dodałam dużo pieprzu. Podawałam na krakersach - ale trzeba uważać żeby nie były słone, bo pasta już jest dość słona (to zależy oczywiście od sera, ja użyłam goudy). Goście bardzo chwalili! - 11 lis 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis