Kanapki z pesto, pieczoną papryką i fetą

    Kanapki z pesto, pieczoną papryką i fetą

    Zapisz do ulubionych
    1godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Uważam, że kanapki nie otrzymują należytego uznania! A przecież też mogą być pełnowartościowym i pysznym posiłkiem! Tylko spójrzcie na tę kombinację, wprost zachwyca smakiem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 czerwone papryki
    • 8 kromek chleba (lub np. ciabatty)
    • 4 łyżki sera feta, pokruszonego
    • 2 łyżki sosu pesto

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +45min. inne  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 230 stopni C.
    2. Papryki najlepiej upiec wcześniej w piekarniku przez około 45 minut, albo przez kilka minut na funkcji "grill", w trakcie raz odwracając. Obrać ze skórki i pokroić na paski.
    3. Chleb ułożyć na blaszce i piec przez 5-7 minut. Powinien zostać miękki w środku, ale przypieczony na zewnątrz.
    4. Na każdej kromce rozsmarować pesto, położyć kawałek papryki i posypać serem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis