Ryba w cieście francuskim z czerwoną papryką

    1 godz. 10 min

    Niesamowicie aromatyczne, delikatne i przepyszne danie. Ryba zawinięta w lekkie ciasto francuskie. Można użyć dowolnego rodzaju ryby.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g (1 opakowanie) mrożonego ciasta francuskiego
    • 250 g filetu z ryby
    • 4 łyżki sera feta lub koziego
    • 50 g pieczonej papryki, pokrojonej w paski
    • 1 gałązka tymianku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 jajko, roztrzepane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Ciasto odłożyć w temperaturze pokojowej na 30 minut aby rozmarzło.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    3. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 prostokąty.
    4. Rybę przekroić na dwa kawałki. Każdy ułożyć na prostokącie ciasta. Oprószyć solą i pieprzem.
    5. Wierzch posypać serem i na nim ułożyć paski papryki. Jeśli używasz świeżej papryki, należy ją najpierw lekko zrumienić na patelni lub zblanszować.
    6. Dodać tymianek i zawinąć brzegi tak, aby przypominały sakiewkę. Posmarować roztrzepanym jajkiem aby zawiniątko się trzymało. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
    7. Piec przez 30 minut na złoty kolor.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)