Szpinakowa zupa z łososiem

    Szpinakowa zupa z łososiem

    2polubienia
    1godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Delikatna zupa rybna ze szpinakiem, czosnkiem i śmietaną. Bardzo delikatna w smaku - polecam spróbować!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kostka rosołowa
    • 5 łyżek klarowanego masła
    • 400 g łososia, pokrojonego na kawałki
    • 1,5 kg świeżego szpinaku
    • 4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    • 300 g śmietany 30%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody.
    2. W woku rozpuścić masło i smażyć łososia przez 10 minut. Wlać bulion i gotować przez 30 minut na średnim ogniu.
    3. Szpinak opłukać, odciąć ogonki, a liście drobno posiekać. Dodać do łososia i gotować przez kolejne 5 minut.
    4. Dodać sól, pieprz, czosnek i śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis