Tradycyjna ryba po grecku

    (1)
    1 godz. 5 min

    Zawsze smaczne danie, na ciepło lub na zimno. W naszej wersji najpierw smaży się rybę, później warzywa, a na końcu wszystko miesza się ze sobą. Bardzo dobre!


    Zrobione przez 87 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g filetu z białej ryby (może być 1 kostka mrożonej)
    • 4 marchewki, state
    • 2 pietruszki, starte
    • 1 cebula
    • kilka ziarenek pieprzu
    • 3 łyżki ketchupu
    • 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    • sól do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Na patelni usmażyć rybę na oleju i przełożyć na półmisek.
    2. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulkę drobno pokroić. Wrzucić te warzywa na patelnię, dodać pieprz, podlać wodą i gotować przez około 30 minut.
    3. Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze przez kilka minut dusić. Posolić do smaku.
    4. Warzywami przykryć wyłożoną na półmisek rybę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    JoannaWojcik
    autor:
    1

    super prosto , super smacznie....dziekuje Asia  -  23 gru 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis