Pieczone warzywa na przystawkę

    Pieczone warzywa na przystawkę

    Zapisz do ulubionych
    1godz.10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Tradycyjnie przyrządzam te warzywa kiedy z przyjaciółmi spotykamy się na grillu. Kiedy węgle się rozgrzewają, piekę warzywa na ogniu, a potem siekam i wychodzi wspaniały dodatek do mięs. Tutaj przepis na przyrządzenie tych warzyw w domu, w piekarniku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 bakłażan
    • 2 czerwone papryki
    • 3 pomidory
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 pęczek kolendry
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C (albo ustawić piekarnik na funkcję grill).
    2. Na blaszce ułożyć całe warzywa i piec przez 1 godzinę, aż skórki będą zwęglone.
    3. Warzywa obrać z czarnej skórki. W środku będą soczyste. Pokroić drobno.
    4. Czosnek rozgnieść, a kolendrę posiekać. Dodać do warzyw, podawać jako dodatek do mięs.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis