Zupa z parówkami i pomidorami

    Zupa z parówkami i pomidorami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna, prosta i błyskawiczna zupa, którą przygotowuję zawsze kiedy moje dzieci najdzie nagle ochotę na zupę. Polecam! Zamiast parówek można dodać ugotowaną kiełbasę.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr bulionu drobiowego
    • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
    • 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
    • 1 liść laurowy
    • 2 ząbki czosnku
    • 200 g ugotowanej kiełbasy lub parówek, pokrojonych w plasterki
    • 2 łyżki masła
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
    • 2 łyżki suszonej natki pietruszki
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W garnku zagotować bulion (albo wodę).
    2. Dodać marchewkę, ziemniaki, liść laurowy i czosnek.
    3. Dodać parówki i gotować przez 10 minut.
    4. W międzyczasie na maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory i smażyć przez chwilę. Dodać do zupy. Dodać sól i pietruszkę i gotować jeszcze przez 5 minut.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis