Letnie spaghetti na zielono

    pieklo

    Letnie spaghetti na zielono

    Zdjęcie do przepisu: Letnie spaghetti na zielono
    1

    Letnie spaghetti na zielono

    (0)
    1godz.25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowe, choć momentami ociekające oliwą z oliwek. Spaghetti z bobem, bakłażanem i porem pachnące bazylią.

    pieklo Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 bakłażan
    • 150 g makaronu spaghetti (najlepiej pełnoziarnistego)
    • 1 szklanka bobu
    • 1 por
    • 2 ząbki czosnku
    • pół filiżanki oliwy z oliwek
    • sól, pieprz
    • kilka liści bazylii
    • parmezan lub grana padano do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +30min.  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Bakłażan pokroić, zasypać solą i odstawic na pół godziny. Jak puści brązowy, niesmaczny sok - wypłukać w wodzie, odcisnąć i usmażyć na oliwie. Usmażone plastry można odsączyć na ręczniku papierowym
    2. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
    3. Bób podgotować, zdjąć skórkę i przyrumienić na oliwie.
    4. Por i czosnek pokroić i przyrumienić na patelni na oliwie.
    5. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię i dodać wszystkie podsmażone składniki. Doprawić solą i pieprzem.
    6. Udekorować listkami świeżej bazylii i posypać startym parmezanem.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Gotowanie na ekranie!!!!! :)))

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis