Łososiowa zupa z selerem

    Łososiowa zupa z selerem

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosta i smaczna zupa rybna na wywarze, z dodatkiem filetu z łososia i kilku prostych przypraw. Wywar można zrobić w domu wcześniej i zamrozić.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr wywaru rybnego (lub wody)
    • 3 ziemniaki
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 2 liście laurowe
    • 1/4 łyżeczki ziaren pieprzu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 300 g filetu z łososia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wywar zagotować. Ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Dodać liście laurowe, pieprz i sól, i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
    2. W międzyczasie zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju.
    3. Rybę pokroić na dość duże kawałki i dodać do cebuli. Usmażyć z każdej strony. Można zostawić ją w kawałkach, albo drobno posiekać.
    4. Rybę z cebulą przełożyć do garnka z warzywami. Gotować jeszcze przez 5 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis