Tarta z pomidorami i kozim serem

    Tarta z pomidorami i kozim serem

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Przepyszne i aromatyczne danie: tarta z ciasta francuskiego z serem kozim i pomidorami. Trochę przypomina pizzę, ale jest o niebo smaczniejsze!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g (1 opakowanie) mrożonego ciasta francuskiego
    • 100 g sera koziego
    • 50 g twardego żółtego sera
    • 1 pomidor
    • 1/2 łyżeczki oregano
    • 50 g pieczonej papryki
    • 1 łyżka oleju roślinnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ciasto rozmrażać przez około 30 minut.
    2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C.
    3. Pokruszyć kozi ser, a ser żółty zetrzeć.
    4. Pomidora pokroić w plastry i usmażyć na dużym ogniu na oleju. Posypać oregano.
    5. Najlepiej użyć gotowej pieczonej papryki, ale można też użyć świeżej, ale wtedy trzeba ją lekko zrumienić na patelni. Pokroić w paski.
    6. Ciato wyłożyć do foremki na tartę. Ułożyć na nim pomidory, paprykę, ser kozi i posypać serem żółtym.
    7. Piec przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis