Pieczona brukselka

    Pieczona brukselka

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wspaniały dodatek do dań. Brukselka z dodatkiem chrupiących krakersów upieczona na apetyczną przystawkę!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g brukselki
    • 50 g masła
    • 100 g krakersów (najlepiej pełnoziarnistych)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. Brukselki przekroić na pół, wrzucić do garnka i gotować przez 7-10 minut.
    3. Masło roztopić.
    4. Krakersy włożyć do plastikowego woreczka i rozgnieść za pomocą wałka.
    5. W misce wymieszać brukselkę z pokruszonymi krakersami, solą, pieprzem i stopionym masłem. Wyłożyć na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego. Piec przez 15-20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis