Jajka faszerowane pieczarkami z cebulą

    Jajka faszerowane pieczarkami z cebulą

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 7 osób

    Tradycyjny sposób na faszerowane jajka. Popularna i prosta przystawka - jajka z pieczarkami i cebulką. Zawsze smaczne! Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 150 g pieczarek, drobno posiekanych
    • 1/4 łyżeczki kuminu lub curry
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka ugotować na twardo.
    2. Na patelni podsmażyć cebulę na oleju.
    3. Jajka obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem i wymieszać z cebulą, pieczarkami, kuminem i majonezem.
    4. Połówki jajek napełniać nadzieniem.

    Zobacz jak to zrobić!

    Faszerowane jajka
    Faszerowane jajka

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis