Pasta jajeczna z pieczarkami

  • 2polubienia
  • 30min.

Bardzo delikatna i wprost rozpływająca się w ustach pasta. Doskonała z ciemnym pieczywem o każdej porze dnia.

Adamek Washington, Stany Zjednoczone

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 3-4 jajka
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżeczki klarowanego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1/2 łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

  1. Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.
  2. Pieczarki obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać pieczarki i smażyć, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawić do przestudzenia.
  3. W blenderze zmiksować jajka z pieczarkami. Dodać śmietanę, majonez, sól i pieprz i wymieszać na jednolitą masę.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

wesolybigos
autor:
0

Proste, łatwe, smaczne. - 14 kwi 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie