Pasta jajeczna z pieczarkami

    Pasta jajeczna z pieczarkami

    10polubień
    30min.


    Zrobione przez 11 osób

    Bardzo delikatna i wprost rozpływająca się w ustach pasta. Doskonała z ciemnym pieczywem o każdej porze dnia.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3-4 jajka
    • 200 g pieczarek
    • 2 łyżeczki klarowanego masła
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka śmietany
    • 1/2 łyżeczki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.
    2. Pieczarki obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać pieczarki i smażyć, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawić do przestudzenia.
    3. W blenderze zmiksować jajka z pieczarkami. Dodać śmietanę, majonez, sól i pieprz i wymieszać na jednolitą masę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    3

    Proste, łatwe, smaczne. - 14 kwi 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis