Szybka strucla z jabłkami

    (28)

    Pyszna i bajecznie prosta wersja strucli z jabłkami z francuskiego ciasta. Wystarczy rozmrozić ciasto i zawinąć w roladę wraz z nadzieniem!


    Zrobione przez 42 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 250 g (1 opakowanie) mrożonego ciasta francuskiego
    • 500 g jabłek
    • 1/2 szklanki rodzynek
    • 150 g cukru
    • 1/3 szklanki orzechów włoskich, posiekanych
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • 1 jajko, roztrzepane
    • cukier do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ciasto rozmrażać przez 30 minut.
    2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    3. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, a resztę pokroić w drobną kostkę. Dodać rodzynki, cukier, orzechy i cynamon, wymieszać.
    4. Ciasto rozwinąć, posypać mąką, lekko rozwałkować i zaznaczyć trzy równe części. Nadzienie wyłożyć na środkową część. Przykryć częścią znajdującą się z prawej strony. Posmarować jajkiem i przykryć częścią znajdującą się z lewej. Na wierzchu zrobić kilka ukośnych nacięć.
    5. Wierzch posmarować jajkiem i posypać cukrem.
    6. Piec przez 25-30 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (28)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)