Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Ekspresowa przekąska z gotowego ciasta francuskiego - paszteciki nadziewane żółtym serem, cebulą i szynką.

SzybkieGotowanie Wielkopolskie, Polska

Składniki

ilość porcji: 10 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g sera zółtego
  • 100 g szynki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 białko jaja
  • kilka łyżek śmietany
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

  1. Ciasto francuskie rozwijamy. Kroimy ser zółty, szynkę i cebulę w kostkę, do tego dodajemy zieloną pietruszkę. Wszystko razem mieszamy z 1 białkiem i odrobiną śmietany. Przyprawiamy do smaku.
  2. Całość wylewamy na płat ciasta, ciasto zwijamy w roladę, kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, kładziemy je na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 min. Pieczemy w temp. 200°C do zarumienienia się pasztecików.

Zobacz ten przepis na moim blogu

Zapraszam:)

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie