Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i szynką

    Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i szynką

    8polubień
    40min.


    Zrobione przez 12 osób

    Ekspresowa przekąska z gotowego ciasta francuskiego - paszteciki nadziewane żółtym serem, cebulą i szynką.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 100 g sera zółtego
    • 100 g szynki
    • 1 mała cebula
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 białko jaja
    • kilka łyżek śmietany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Ciasto francuskie rozwijamy. Kroimy ser zółty, szynkę i cebulę w kostkę, do tego dodajemy zieloną pietruszkę. Wszystko razem mieszamy z 1 białkiem i odrobiną śmietany. Przyprawiamy do smaku.
    2. Całość wylewamy na płat ciasta, ciasto zwijamy w roladę, kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, kładziemy je na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 min. Pieczemy w temp. 200°C do zarumienienia się pasztecików.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis