"Jagodzianki" na szybko

    "Jagodzianki" na szybko

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Sezon na jagody w pełni... Miałam ochotę na jagodzianki ale z braku czasu zrobiłam ostatecznie takie, robi się je ekspresowo :)

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 1 szklanka jagód
    • cukier brązowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w duże kwadraty, lekko wywijamy zewnętrzne brzegi do środka.
    2. Wykładamy jagody, posypujemy cukrem i kładziemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy do zarumienienia ok. 15-20 min. w temperaturze 200°C.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis