Śliwki suszone nadziewane pastą serową

    Śliwki suszone nadziewane pastą serową

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To jedna z moich ulubionych kulinarnych kombinacji - suszone śliwki, ser żółty, czosnek i orzechy włoskie. Zawsze pyszne, a goście są zachwyceni!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 150 g suszonych śliwek
    • 200 g sera żółtego, startego na drobnych oczkach
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 1/3 szklanki orzechów włoskich, posiekanych
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Miękkie śliwki są najlepsze. Jeśli są suche, przed przyrządzaniem dania należy je namoczyć w wodzie.
    2. W misce wymieszać ser z czosnkiem, orzechami i majonezem.
    3. W śliwce należy odnaleźć otwór po pestce i delikatnie go rozciągnąć. Uważać, żeby śliwki nie rozerwać.
    4. Śliwki napełniać nadzieniem używając palców.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis