Serca drobiowe z pieczarkami

    Serca drobiowe z pieczarkami

    5polubień
    25min.


    Zrobione przez 16 osób

    Serca drobiowe przyrządza się bardzo łatwo i szybko. Jeśli połączysz je z pieczarkami, powstanie pyszny posiłek.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g serc drobiowych
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 250 g pieczarek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Serca opłukać i pokroić wzdłuż na ćwiartki.
    2. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.
    3. Dodać serca i zrumienić, cały czas mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez 10 minut.
    4. Pieczarki pokroić w plasterki (jeśli są małe, to na ćwiartki). Dodać na patelnię i wymieszać. Przykryć i dusić przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    ŁukaszJarecki
    6

    ja spaliłem cebukle na małym ogniu wydaje mi się ze najpierw cebula z pieczarkami potem serca az sasiadka przyszla ze dymi na pewno moja winna ale pisze prawde - 06 lut 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis