Zawijane polędwiczki wieprzowe

    Zawijane polędwiczki wieprzowe

    2polubienia
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Polędwiczki na obiad, dobrze smakują z puree ziemniaczanym lub ryżem i ulubioną sałatką.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 300 g polędwiczek wieprzowych
    • sól i pieprz do smaku
    • 200 g pieczarek
    • 1 duża cebula
    • 100 g sera żółtego
    • 50 g masła
    • 2 jajka
    • bułka tarta do panierowania
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Polędwiczki przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić na dość cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Pieczarki i cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć je przez kilka minut, aby zmiękły.
    3. Ser pokroić w kostkę. Na każdym płacie polędwiczki położyć kawałki sera, pieczarki z cebulą i pół łyżki masła. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. (Końcówki można też zawinąć do środka aby nadzienie nie wyciekło.)
    4. Jajka roztrzepać w miseczce i obtoczyć polędwiczki z wszystkich stron. Następnie obtoczyć w bułce tartej.
    5. Na patelni rozgrzać olej i smażyć polędwiczki na średnim ogniu przez 15 minut, w międzyczasie je odwracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis