Spaghetti razowe z sosem pesto

    Spaghetti razowe z sosem pesto

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smakuje lepiej niż wygląda :))) Bardzo prosty przepis na makaron z sosem. Sos kupuje się gotowy w słoiczku.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 opakowanie makaronu razowego spaghetti
    • 1/2 litra mleka
    • 400 ml zielonego pesto
    • 50 g mozzarelli, startej
    • sól i pieprz do smaku
    • 10 listków bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić.
    2. W woku zagotować mleko, dodać pesto i mozzarellę, wymieszać i gotować, aż sos zgęstnieje.
    3. Dodać makaron, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    4. Bazylię pokroić i posypać nią makaron.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis