Migdały kandyzowane

    Migdały kandyzowane

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 260 osób

    To ulubiony smakołyk mojego taty. Smakują wspaniale na ciepło! Można je też zastąpić dowolnymi orzechami.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 120 ml (1/2 szkl.) wody
    • 200 g (1 szkl.) cukru
    • 1 łyżka cynamonu mielonego
    • 300 g (2 szkl.) całych migdałów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W rondelku na średnim ogniu wymieszać wodę z cukrem i cynamonem, doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać migdały. Gotować, mieszając, aż cały płyn odparuje i pozostawi na migdałach powłoczkę podobną do syropu. Wyłożyć migdały na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Rozdzielić migdały za pomocą widelca. Pozostawić do ostygnięcia na około 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis