Jajeczno-pomidorowe muchomorki

    Jajeczno-pomidorowe muchomorki

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    I jak tu zaskoczyć przyjaciół albo dzieciaki? Przygotujcie te pyszne muchomorki z jajek i pomidorów i jedzcie je ze smakiem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1 mała cebula, posiekana
    • 1 łyżeczka majonezu
    • sól do smaku
    • 4 małe pomidory, przekrojone na pół

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę na złoto.
    2. Jajka przekroić na pół (w poprzek), wyjąć żółtka. Wymieszać żółtka z cebulą i majonezem na gładką masę. Doprawić solą. Nakładać do połówek białek - do zagłębień po żółtkach.
    3. Z pomidorów zrobić kapelusze i ułożyć na jajkach. Na wierzchu zrobić kropki z majonezu tak, aby przypominały muchomora.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis