Zupa kalafiorowa

    Zupa kalafiorowa

    12polubień
    55min.


    Zrobione przez 8 osób

    Prosta i smaczna zupa. Kalafior świetnie się komponuje z lubczykiem i tymiankiem. Sprawdźcie sami! Pyszna!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kostka bulionowa
    • 1 łyżeczka vegety
    • 3 ziarenka ziela angielskiego
    • 2 liście laurowe
    • 1 szczypta tymianku
    • 1 szczypta lubczyku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 główki kalafiora, podzielonego na różyczki
    • 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę
    • 1 por
    • 1/2 selera
    • 1 korzeń pietruszki
    • 2 marchewki, pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić wszystkie przyprawy i gotować przez 10 minut.
    2. Następnie wrzucić wszystkie warzywa i gotować przez kolejne 30 minut, aż warzywa zmiękną.
    3. Podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    - - 08 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis