Surówka z kiszonej kapusty

    Surówka z kiszonej kapusty

    8polubień
    20min.


    Zrobione przez 7 osób

    Zdrowa i smaczna surówka z młodej kiszonej kapusty. Z dodatkiem marchewki, jabłka i cebuli. Klasyka!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 400 g młodej kiszonej kapusty
    • 1 jabłko
    • 1 marchewka
    • 1 cebula
    • natka zielonej pietruszki
    • Sos
    • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
    • 1 przyprawa do sałatek Knorr (rodzaj zależy od upodobań)
    • 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu
    • 1/2 łyżeczki cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę posiekać i włożyć do salaterki.
    2. Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    3. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać.
    4. Kapustę wymieszać z jabłkiem, marchewką, cebulą i pietruszką.
    5. Wszystkie składniki na sos dobrze wymieszać i polać sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis