Kapusta smażona z jajkami

    Kapusta smażona z jajkami

    3polubienia
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pomysł na to danie zrodził się przy okazji robienia nadzienia do mojej ulubionej tarty z kapustą. Po prostu to kocham!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 główka kapusty, poszatkowana
    • 4 łyżki masła
    • 1 cebula, posiekana
    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanego koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Poszatkowaną kapustę lekko wygnieść, aby była bardziej miękka.
    2. Na patelni roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć kapustę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kapusta nie puściła soków.
    3. Po kilku minutach dodać cebulę, wymieszać, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Po 15 minutach dodać 2 łyżki masła.
    4. Jajka pokroić w kostkę.
    5. Do kapusty dodać pieprz i sól. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać jajka, wymieszać. Przed podaniem posypać koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis