Klops z kaparami

    Klops z kaparami

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Uwielbiam kombinację mięsa i kaparów. Po raz pierwszy spróbowałam go w małej bawarskiej wiosce. Od tamtej pory to jeden z moich ulubionych przepisów.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 szklanka mleka
    • 1 jajko
    • 2 kromki chleba, pokruszone
    • 250 g mielonej wieprzowiny
    • 250 g mielonej wołowiny
    • 1/4 łyżeczki kminku
    • 4 łyżki kaparów
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. Cebulę i czosnek pokroić na kawałki.
    3. Mleko zmiksować z jajkiem. Dodać cebulę i czosnek. Dodać chleb i wymieszać.
    4. Mięso wieprzowe zmieszać z wołowym i wymieszać z masą mleczno-cebulową. Dodać kminek, kapary, sól i pieprz, wymieszać.
    5. Masę przełożyć do keksówki. Piec przez 40-45 minut. Odstawić w foremce, aby klops wchłonął wszystkie soki kiedy będzie stygł.

    sposób podawania

    Klops można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis