Kalafior na ciepło

    To tradycyjny przepis na kalafior z bułką tartą. Można go podawać jako dodatek do obiadu albo jeść tak, jak jest - na przykład na kolację.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kalafior
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/2 kostki masła
    • 1 szklanka bułki tartej
    • 2-3 łyżki cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kalafiora umyć i podzielić na różyczki. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić i ułożyć na półmisku.
    2. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą i zrumienić. Dodać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Wyłożyć na kalafiora i od razu podawać.

    sposób podawania

    Można podawać z grzankami z masłem czosnkowym i ogórkami małosolnymi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis