Ser jogurtowy

    Ser jogurtowy

    Zapisz do ulubionych
    12godz.5min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Nie ma prostszego sposobu na zrobienie domowego sera z jogurtu. Zostaw jogurt naturalny w muślinowej ściereczce na sitku, a po 12-24 godzinach ser będzie gotowy! Zobacz nasz przepis video z tym serem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg jogurtu naturalnego
    • 1 łyżeczka soli (opcjonalnie)
    • muślinowa ściereczka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +12godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 12godz.5min. 

    1. Durszlak lub sitko wyłożyć muślinową ściereczką i postawić na misce.
    2. Jogurt wymieszać z solą (opcjonalnie). Przełożyć do przygotowanego durszlaka, zawinąć w ściereczkę i dobrze skręcić jej końce. Odstawić w temperaturze pokojowej na 12-24 godziny.

    Zobacz jak to zrobić!

    Ser jogurtowy
    Ser jogurtowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis