Meksykańskie ciasteczka weselne Julie

    Meksykańskie ciasteczka weselne Julie

    9polubień
    1godz.


    Zrobione przez 271 osób

    Lekkie, chrupiące, okrągłe, maślane kulki z siekanymi orzechami i pokryte cukrem pudrem. Wyglądają ładnie na tacy w papierowych foremkach do babeczek.

    Składniki
    ilość porcji: 21 

    • 225 g masła o temperaturze pokojowej
    • 8 łyżek cukru pudru
    • 250 g (2 szklanki) mąki pszennej
    • 240 g (2 szklanki) posiekanych orzechów włoskich
    • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
    2. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą miksera aż wszystko się dobrze połączy. Uformować z ciasta okrągłe małe kulki.
    3. Piec przez 10-12 minut.
    4. Całkowicie ostudzić, a następnie obtoczyć w cukrze pudrze.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    kuchareczka42
    autor:
    0

    Bardzo smaczne ciasteczka moja córka się nimi zajadła. - 16 maj 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis