Pomidory nadziewane serem i pieczarkami

Wspaniała przystawka, która pięknie ozdobi stół na każdym przyjęciu! Pomidory nadziewane podsmażonymi pieczarkami, cebulą i serem, z dodatkiem kaparów.

nt_bella

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 4 pomidory
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 100 g pieczarek, posiekanych
  • 150 g żółtego sera, startego
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Z pomidorów odkroić górną część (1/3 od czubka). Ostrożnie wydrążyć miąższ, tak, aby pomidor został pusty.
  2. Odcedzić nadmiar soku i wyjąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.
  3. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i smażyć przez 2-3 minuty.
  4. Wymieszać pomidory z serem, pieczarkami, cebulą, czosnkiem i kaparami. Doprawić pieprzem. Wymieszać z majonezem.
  5. Nakładać do wydrążonych pomidorów.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie