Pomidory nadziewane serem i pieczarkami

    Pomidory nadziewane serem i pieczarkami

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniała przystawka, która pięknie ozdobi stół na każdym przyjęciu! Pomidory nadziewane podsmażonymi pieczarkami, cebulą i serem, z dodatkiem kaparów.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pomidory
    • 1 łyżka masła
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 100 g pieczarek, posiekanych
    • 150 g żółtego sera, startego
    • 2 łyżki kaparów
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • pieprz do smaku
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Z pomidorów odkroić górną część (1/3 od czubka). Ostrożnie wydrążyć miąższ, tak, aby pomidor został pusty.
    2. Odcedzić nadmiar soku i wyjąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.
    3. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i smażyć przez 2-3 minuty.
    4. Wymieszać pomidory z serem, pieczarkami, cebulą, czosnkiem i kaparami. Doprawić pieprzem. Wymieszać z majonezem.
    5. Nakładać do wydrążonych pomidorów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis