Surówka z białej rzodkwi

    Surówka z białej rzodkwi

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 6 osób

    Pyszna i zdrowa surówka pełna witamin. Biała rzodkiew (zwana też daikon), marchewka, jabłka i seler w lekkim sosie z oliwy i cytryny.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
    • 1 szklanka startej białej rzodkwi
    • 2 marchewki, starte na terce
    • 1 zielone jabłko, pokrojone w paski
    • 3-4 łodygi selera naciowego, cienko pokrojone
    • 1/2 szklanki rodzynek
    • 1 pęczek pietruszki, posiekany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą i czosnkiem.
    2. Wszystkie składniki surówki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polać sosem i wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis