Zaloguj się Zarejestruj się

Surówka z białej rzodkwi

Pyszna i zdrowa surówka pełna witamin. Biała rzodkiew (zwana też daikon), marchewka, jabłka i seler w lekkim sosie z oliwy i cytryny.

nt_bella

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
  • 1 szklanka startej białej rzodkwi
  • 2 marchewki, starte na terce
  • 1 zielone jabłko, pokrojone w paski
  • 3-4 łodygi selera naciowego, cienko pokrojone
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 pęczek pietruszki, posiekany
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. W miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą i czosnkiem.
  2. Wszystkie składniki surówki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polać sosem i wymieszać.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie