Zaloguj się Zarejestruj się

Jajka w majonezie z groszkiem

Standardowa, bardzo prosta przystawka nie tylko na Wielkanoc. Jajka w majonezie w towarzystwie zielonego groszku i ogórków.

Składniki
ilość porcji: 8 

  • 6 jajek
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w drobną kostkę

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i przekroić na pół. Lekko posolić.
  2. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.
  3. Połówki jajek ułożyć na półmisku, przykryć kremem majonezowym. Posypać dookoła groszkiem i ogórkami. Oprószyć pieprzem.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie