Jajka w majonezie z groszkiem

    Jajka w majonezie z groszkiem

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Standardowa, bardzo prosta przystawka nie tylko na Wielkanoc. Jajka w majonezie w towarzystwie zielonego groszku i ogórków.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 6 jajek
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 szklanki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w drobną kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i przekroić na pół. Lekko posolić.
    2. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.
    3. Połówki jajek ułożyć na półmisku, przykryć kremem majonezowym. Posypać dookoła groszkiem i ogórkami. Oprószyć pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis