Sałatka uniwersalna

    Sałatka uniwersalna

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczna i szybka sałatka, idealna jako dodatek do obiadu, mięs z grilla lub na lekką kolację z kromką chleba razowego.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • kilka dużych liści sałaty masłowej, lodowej lub rzymskiej
    • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
    • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
    • 5-6 rzodkiewek, pokrojonych w plasterki
    • 1 mały ogórek (lub 1/2 dużego), pokrojony w kostkę
    • Sos
    • 5-6 łyżek czerwonego octu winnego
    • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Prymat
    • vegeta do smaku
    • pieprz do smaku
    • 1/2 małego kubka jogurtu naturalnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Sałatę porwać na małe kawałki i wymieszać z pozostałymi warzywami i ze szczypiorkiem.
    2. W miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos i polać sałatkę przed podaniem.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis