Zupa kokosowa z krewetkami

    Zupa kokosowa z krewetkami

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Aromatyczna zupa na bazie mleka kokosowego w stylu tajskim. Delikatna, z dodatkiem krewetek. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 łyżki masła
    • 1 szklanka posiekanej cebuli
    • 2 łodygi selera naciowego, posiekane
    • 1 szklanka wywaru rybnego
    • 1 puszka (350 g) mleczka kokosowego
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1/4 szklanki mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 500 g krewetek
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka skórki z limonki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W garnku na maśle podsmażyć cebulę i seler.
    2. Dodać wywar rybny, mleko kokosowe i koncentrat pomidorowy.
    3. Mąkę rozmieszać z mlekiem i dodać do zupy. Gotować przez 5 minut.
    4. Dodać krewetki, sól, pieprz i skórkę z limonki, gotować przez kolejne 5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis