Wątróbka drobiowa z pesto

    Wątróbka drobiowa z pesto

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Miękkie wątróbki drobiowe podsmażane z pomidorami i sosem pesto. Smaczne i proste. Najlepiej podawać z ryżem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g kurzych wątróbek
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula, posiekana
    • 3 pomidory, pokrojone w kostkę
    • 3 łyżki sherry
    • 3 łyżki pesto
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Wątróbkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę na rumiano. Dodać wątróbkę i smażyć przez kilka minut.
    3. Dodać pomidory, sherry, pesto i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis