Maślany krem do ciasteczek

    Maślany krem do ciasteczek

    10polubień
    15min.


    Zrobione przez 260 osób

    Idealny krem do ciastek i muffinów - niezbyt rzadki, niezbyt gęsty- w sam raz. Ma maślano - śmietanowy, delikatny smak.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 240 g (2 szklanki) cukru pudru
    • 2 i 1/2 łyżki śmietany
    • 4 łyżki masła
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W rondlu, na średnim ogniu, podgrzewać śmietanę i masło aż masło się roztopi. Dodać wanilię i cukier puder. Zdjąć z ognia i miksować aż masa będzie gęsta i gładka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis