Zupa z łososia

    Zupa z łososia

    7polubień
    25min.


    Zrobione przez 10 osób

    Pyszna zupa rybna z dodatkiem ziemniaków i szpinaku. Można użyć resztek łososia, które zostały z poprzedniego dnia.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr wody
    • 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
    • 2 liście laurowe
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 marchewka, starta
    • 200 g świeżego łososia, pokrojonego na kawałki
    • 150 g mrożonego szpinaku, rozmrożonego i posiekanego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wodę zagotować. Dodać ziemniaki, liść laurowy, sól i pieprz.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażać cebulę z marchewką na małym ogniu przez około 5 minut, aż zmiękną.
    3. Dodać rybę i podsmażać przez kolejne kilka minut. Następnie rybę rozdrobnić drewnianą łyżką i przełożyć do garnka razem z cebulą i marchewką. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
    4. Na końcu dodać szpinak i gotować jeszcze przez 2 minuty. Gdy zupa się zagotuje, wyłączyć ogień.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis