Fasolka szparagowa z serem feta

    Fasolka szparagowa z serem feta

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Zielona fasolka szparagowa to sycąca i zdrowa przekąska, ale również doskonały dodatek do dań. Posypana fetą jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno!

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g zielonej fasolki szparagowej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 cebulki dymki, posiekane
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 80 g sera feta, pokruszonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować na niewielkim ogniu przez 8-10 minut. (Czas gotowania zależy czy fasolka jest młoda, czy już łykowata).
    2. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Ugotowaną fasolkę dodać na patelnię, wymieszać i podsmażać przez 1-2 minuty.
    4. Przełożyć na talerz, posypać fetą i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis