Przystawka z pomidora z parmezanem

    Przystawka z pomidora z parmezanem

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszna i prosta przystawka. Plastry pomidora ozdobione pastą z serem żółtym, czosnkiem i jajkami. Dobre na przystawkę do grilla.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200 g sera żółtego, startego na tarce
    • 1 pęczek pietruszki, posiekanej
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 2 ugotowane na twardo jajka, starte na tarce
    • 3 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 duże dojrzałe pomidory, pokrojone w plastry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W miseczce wymieszać żółty ser z pietruszką, czosnkiem i jajkami. Dodać majonez i wymieszać aby składniki się połączyły. Doprawić solą i pieprzem.
    2. Plastry pomidora ułożyć na talerzu. Na każdy plaster nałożyć po łyżeczce sałatki. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis